سندرم تخمدان پلی کیستیک

پنل سندرم تخمدان پلی کیستیک در تاریخ 19 مهرماه 1396 در کنگره بین المللی زنان و مامایی ایران برگزار گردید.

مسئول پنل سرکار خانم دکتر صالح پور و اعضای پنل جناب آقای دکتر کریم زاده، جناب آقای دکتر پارسانژاد، سرکار خانم دکترحاتمی زاده ، سرکار خانم دکتر حسینی و سرکار خانم دکتر نظری.

سندرم تخمدان پلي كيستيك و درمان های غیر هورمونی:

تغییر سبک زندگی مهمترین اصل درمانی در سندرم تخمدان پلی کیستیک می باشد. رژیم غذایی مناسب با کالری اندک و فیبر فراوان بهترین توصیه تغذیه ای به این افراد می باشد. حذف قندهای ساده و محدود کردن قندهای مرکب از رژیم غذایی سبب کاهش مقاومت به انسولین می شود.

ورزش منظم (حداقل 4 ساعت در هفته ) بطوریکه سبب تعریق و افزایش ضربان قلب فرد گردد تاثیر بسزایی در کنترل علائم در این افراد دارد. کاهش وزن در حد 10-5% با کاهش 35-30% از چربی پریتونئال سبب کاهش سنتز اندروژن و کنترل علائم و کاهش عوارض قلبی عروقی می گردد. 

از جمله ساپلمنت هاي موثر ، تركيبات ميو اينوزيتول و دي كاريواينوزيتول مي باشد . ميواينوزيتول که كمبودش باعث مقاومت به انسولین ميشود با تجويز ان ، مقاومت به انسوليني كاهش مي يابد. همچنین می تواند سبب بهبود پروفایل چربی و منظم شدن منس شود. طول مدت درمان در مقالات مختلف ، متفاوت است و بین 3 تا 6 ما ه و حتي تا 5 سال گزارش شده است. ( در صورتي كه عوارض گوارشي ايجاد نگردد )

 می باشد و معمولا فاقد عارضه جانبی می باشد.B میواینوزیتول از ساپلمنت های گروه

:D ویتامین

با اختلال در بیان ژن اروماتاز و همچنین کاهش سطح کلسیم و افزایش سطح Dکاهش ویتامین

پاراتورمون سبب پیشبرد اختلالات اندوکرین در سندرم تخمدان پلی کیستیک می گردد. اصلاح سطح    سبب بهبود نظم قاعدگی، ایجاد فولیکول غالب و تخمک گذاری  و کاهش مقاومت Dویتامین

به انسولین می گردد.

کروم:

کروم در هموستات انسولین و قتد نقش دارد. تجویز کروم با دوز 800-200 میکروگرم به مدت 12-8 ماه سبب کاهش سطح انسولین ناشتا و کاهش وزن می گردد.

ال کارنیتین:

تجویز ال کارنیتین با دوز 250 میلیگرم در روز می تواند سبب بهبود پروفابل چربی، کاهش قند ناشتا و کاهش چربی شکمی شود.

سندرم تخمدان پلی کیستیک و درمان ناباروری:

در درمان ناباروری نیز اولین و مهمترین مساله تغییر سبک زندگی، رژیم غذایی مناسب و ورزش می باشد.

در درمان ناباروری فاکتور سن اهمیت به سزایی دارد. در سنین بالای 35 سال بیمار فرصت کمتری برای اصلاح سبک زندگی بدون دریافت دارو دارد.

همچنان خط اول درمان برای القا تخمک گذاری کلومیفن می باشد. ولیکن در مواردی که اندومتر رشد مناسبی ندارد و یا نگران چندقلویی باشیم و یا در مواردی مثل سابقه برخی سرطانها مثل سرطان پستان از لتروزول استفاده می شود.

در ابتدای درمان و قبل از تجویز دارو جهت القا تخمک گذاری انجام سونوگرافی جهت بررسی از نظر کیست تخمدان الزامی است. در حین سیکل نیز سونوگرافی جهت بررسی پاسخ به درمان و همچنین جلوگیری از بروز سندرم هایپراستیمولیشن و چندقلویی الزامی می باشد. اغلب این افراد خیلی دیر به درمان پاسخ می دهند ولیکن از افزایش سریع دارو باید خودداری شود. تجویز گونادوتروپین های تزریقی حتما باید توسط افراد متخصص با تجربه و با مونیتورینگ کامل انجام شود.  

 

 

فایل‌ها