باسلام
احتراما،ٌ به اطلاع می رساند کارگاه سونوگرافی ژنیکولوژی نازائی در تاریخ ۱۴۰۲/۷/۲۷ ساعت ۸ صبح در سالن کنفراننس بخش ناباروری بیمارستان طالقانی برای دستیاران سوم و چهارم برگزار می شود.
  • تاریخ انتشار : 1396/08/08 - 19:06
  • بازدید : 741
  • تعداد بازدید : 101
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
تداوم پیشرفت های دانشگاه

تداوم پیشرفت های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی.

تداوم پیشرفت های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در تولید مقالات علمی.

با پیشرفت های چشمگیر در شاخص های پژوهشی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در جمع برترین های کشوری قرار گرفت.

با پیشرفت های چشمگیر در شاخص های پژوهشی، دانشگاه در جمع برترین های کشوری قرار گرفت

  با اعلام نتایج ارزشیابی پژوهشی دانشگاه های علوم پزشکی کشور توسط وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با رشد چشمگیر در شاخص های مختلف، توانست روند صعودی خود را حفظ کند و رتبه دوم بین دانشگاه های علوم پزشکی را کسب کند.

بر اساس اعلام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، این رتبه بندی براساس معیارهای بین الملل در دو محور تولید علم (۸۰%) و زیرساخت پژوهش (۲۰%) صورت می پذیرد که دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم در محور تولید علم و هم در امتیاز کلی رتبه دوم را در میان دانشگاه های سراسر کشور کسب نمود.
از جمله شاخص های مهم در محور تولید علم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- برونداد پژوهشی (مقالات نمایه شده در پایگاههای ISI، Pub med، Scopus ( مقالات منتشر شده در ۲۵% برتر نشریات
- مقالات منتشره در ۲۵% برتر نشریات ( Q۱ )
- تعداد مقالات منتشر شده با همکاری بین المللی
- رهبری در پژوهش ( تعداد مقالاتی که نویسنده مسئول آنها مربوط به همان دانشگاه علوم پزشکی باشد )
- نسبت تعداد کل مقالات به تعداد هیأت علمی
- تعداد استنادات در سال ۲۰۱۶ به مقالات منتشر شده سالهای ۲۰۱۲ لغایت ۲۰۱۶ بر اساس پایگاه Scopus 
- تعداد استنادات در سال ۲۰۱۶ به مقالات منتشر شده سال ۲۰۱۶ بر اساس پایگاه Scopus
از جمله شاخص های مهم در محور ساختار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- زیر ساخت پژوهش ( کوهورت و بیوبانک- ثبت موارد- آزمایشگاههای جامع- منابع الکترونیک و اطلاع رسانی پزشکی )
- نیروی انسانی ( Post doc, Clinical Scientist, Ph.D by Research )
- تحقیقات دانشجویی
- اخلاق در پژوهشهای علوم پزشکی
به گفته دکتر زرقی معاون تحقیقات و فن آوری دانشگاه, براساس نتایج منتشر شده از سوی وزارت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با رشد قابل ملاحظه در شاخص های ذکر شده رتبه دوم کشوری را کسب کرده است بطوریکه در شاخص برونداد تعداد مقالات ISI دانشگاه از ۱۲۳۹ به ۱۸۷۴ ( رشد ۵۱,۲% )، تعداد مقالات Pub med از ۱۴۰۶ به ۱۸۸۵ ( ۳۴.۱% رشد ) و تعداد مقالات Scopus از ۱۸۶۴ به ۲۴۸۸ ( رشد ۳۳.۵% ) نسبت به سال گذشته از خود نشان داده است که این رشد در طی یکسال تاکنون سابقه نداشته است.
از سوی دیگر افزایش رشد بیشتر در مقالات ISI در مقایسه با مقالات pub med و Scopus دلالت بر کیفی تر شدن مقالات دانشگاه نیز دارد.
دکتر  زرقی افزود: در همکاریهای بین المللی تعداد مقالات بین المللی دانشگاه از ۲۶۳ به ۳۷۰ عدد افزایش داشته که رشدی درحدود ۴۱% را نشان می دهد. این موضوع با سیاست های تشویقی معاونت جهت اعطای گرانت  به مقالات بین المللی توافق دارد. 
وی ادامه داد: در میزان ارجاعات به مقالات دانشگاه این استنادات از ۹۲۵۷ به ۱۳۰۹۱ رسیده است که نسبت به سال گذشته مشابه در بازه یکسال رشدی ۵۰,۱% از خود نشان می دهد. همچنین تعداد مقالات چارک اول Q۱ ( مقالات کیفی ) از ۳۸۹ به ۵۲۸ ( ۳۵.۷% ) افزایش نشان داشته است. 
گفتنی است براساس گزارش وزارت بهداشت و درمان میزان استنادات ۲۰۱۶ دانشگاه نسبت به سال ۲۰۱۵، ۸۱,۶% رشد دارد که حکایت از توجه سیاست های معاونت تحقیقات و فن آوری دانشگاه به پژوهش های ارجاع پذیر و کیفی می باشد. 
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه اضافه کرد: Hindex دانشگاه از ۷۷ به ۹۴ افزایش یافته است که رشدی ۲۲% را نشان می دهد. وی اظهار داشت: نکته قابل ذکر سرانه چاپ شده مقاله به ازای هیأت علمی می باشد که برای اولین بار این سرانه به بالای ۲ رسیده است براساس گزارش منتشره میزان سرانه چاپ مقاله به ازای هیأت علمی در سال ۲۰۱۶، ۲,۱۱ بوده است که این سرانه در سال گذشته ۱.۶۳ بوده است.
در شاخص زیرساخت های پژوهشی لازم به ذکر است که دانشگاه در شاخص نیروی انسانی پژوهشی ( تربیت دانشجوی Ph.D by Research و Post doc ) رتبه دوم را کسب نموده و در شاخص های تحقیقات دانشجویی و آزمایشگاه جامع رتبه اول را در میان دانشگاههای علوم پزشکی کشور احراز نموده است.
شایان ذکر است در رتبه بندی کلی دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و تبریز رتبه های اول تا سوم را کسب نموده اند.
دکتر زرقی ضمن تشکر از تمامی اعضای هیأت علمی، پژوهشگران و دانشجویان در کسب این موفقیت و سپاس از مسئولین دانشگاه در حمایت از فعالیت های پژوهشی اظهار نمود که ظرفیت دانشگاه بیش از این بوده و اظهار امیدواری کرد در سالهای آتی با تعمیق فعالیت های پژوهشی بر کیفیت و کمیت تولیدات علمی دانشگاه در کنار انجام پژوهش های کاربردی و محصول محور گامهای بلندتری برداشته شود. 
(برگرفته از پایگاه خبری، اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی).
  • گروه خبری : داخلی
  • کد خبر : 53519
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب