علوم پزشکی شهید بهشتی، دومین دانشگاه برتر کشور
علوم پزشکی شهید بهشتی، دومین دانشگاه برتر کشور در تبدیل دانش به فناوری سلامت.
علوم پزشکی شهید بهشتی، دومین دانشگاه برتر کشور در تبدیل دانش به فناوری سلامت.
در نخستین رتبه بندی فناوری دانشگاهها و موسسات علوم پزشکی کشور که توسط معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منتشر شده است، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی موفق شد جایگاه دومین دانشگاه برتر را کسب کند.
بر اساس این گزارش، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با ۱۶۲۵ امتیاز، موفق به دستیابی به رتبه دوم در بین بیش از ۵۰ دانشگاه و موسسه علوم پزشکی کشور در حوزه فناوری شده است. در این ارزیابی شاخصهایی مانند تعداد مراکز رشد، شرکتهای دانش بنیان، واحدهای فناور، منابع و اعتبارات فناوری جهت حمایت از طرحهای فناورانه، ارائه خدمات فناوری، محصولات فناوری، تجاری سازی و میزان فروش آنها، ثبت اختراعات داخلی و خارجی، وجود ساختار مناسب فناوری، اجرای پروژه های فناوری، برگزاری همایش ها، کارگاهها و دوره های آموزشی، فرهنگ سازی و ... در نظر گرفته شده است.
به گفته دکتر زرقی، معاون تحقیقات و فن آوری دانشگاه، این موفقیت بزرگ قطعاً حاصل همت و تلاش فناوران دانشگاه اعم از دانشجویان، اعضاء هیئت علمی، سایر دست اندرکاران و وجود جو و فرهنگ مناسب فناوری و سرمایه گذاری دانشگاه در حوزه فناوری میباشد.
وی گفت: از اهم این سرمایه گذاریها می توان به مواردی مانند ایجاد مدیریت امور فناوری و تشکیلات مربوطه در دانشگاه، تاسیس ۴ مرکز رشد در حوزه های علوم دارویی، دندانپزشکی، تغذیه و صنایع غذایی و طب بازساختی و سلولهای بنیادی و لذا ایجاد فضای کسب و کار برای بیش از ۴۰ شرکت دانش بنیان و واحد فناور، تاسیس یک مرکز نوآوری جهت استقرار شتاب دهنده ها و جهت دهی به ایده های فناورانه دانشجویی، تاسیس آزمایشگاه جامع تحقیقاتی، ایجاد اتاقهای تمیز متعدد، انعقاد تفاهم نامه و اجرای پروژه های فناوری مشترک با دانشگاههای فنی و مهندسی، سرمایه گذاری به مبلغ ۴۵ میلیارد ریال در صندوق پژوهش و فناوری پرشین داروی البرز برای حمایت از فناوران و واحدهای فناور و دانش بنیان در قالب گرنت، وام و سرمایه گذاری خطر پذیر، نگارش و اجرای برنامه راهبردی توسعه فناوری دانشگاه، برگزاری چندین هزار نفر ساعت کارگاه در حوزه های مالکیت فکری، مدلهای کسب و کار، اصول تجاری سازی، ضوابط تاسیس شرکتهای دانش بنیان، به کارگیری مشاورین خبره در حوزه فناوری، تدوین و اصلاح آئین نامه های فناوری، تشکیل کار گروه حرکت به سوی دانشگاه نسل سوم و برگزاری جلسات با سایر حوزه های دانشگاه برای هم افزایی و جهت گیری مناسب فعالیتهای فناوری در حوزه های مذکور اشاره کرد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه اذعان داشت: حاصل این سرمایه گذاریها کمک به فناوران در تبدیل ایده خود به محصول، ساخت و تجاری سازی محصولات فناوری متعدد در حوزه های گوناگون دارو، تجهیزات پزشکی( لوازم جراحی، لوازم دندانپزشکی، تجهیزات آزمایشگاهی و...)، انواع کیت، لوازم و محیط های کشت آزمایشگاهی، نرم افزارهای متعدد، انیمیشن، بیش از۱۰۰ مورد ثبت اختراع داخلی و خارجی، تسهیل ارتباط همکاران علوم پزشکی با فنی و مهندسی و از همه مهمتر ایجاد شغل می باشد.
دکتر زرقی افزود: حوزه فناوری جای پیشرفت زیادی دارد و در برنامه آینده فناوری دانشگاه ضمن گسترش فعالیت های ذکر شده فوق، افزایش مراکز رشد، افزایش شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور، برگزاری رویدادهای فناوری، و ایده بازارها (شامل حوزه های دانشجویی) و توسعه زیر ساخت های فیزیکی نوآوری مورد توجه می باشد.
در پایان دکتر زرقی ضمن تبریک به یکایک همکاران در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بخصوص به فناوران گرامی، از حمایت های دکتر آقاجانی رییس دانشگاه، تلاش های دکتر مقیمی مدیر محترم فن آوری معاونت و سایر همکاران حوزه فن آوری قدردانی کرد.
(برگرفته از پایگاه خبری، اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی).